Aripioare cu sos picant

aripi buffalo sos smantana ceapa verde jpeg

Cu garnitură sau fără, nişte aripioare cu sos picant sunt parte delicioasă a meniului unei zile la început de săptămână.

Ingrediente pentru aripioare cu sos picant

1 kg aripioare de pui mai mari 250 ml supă de pui 50 g unt 3 linguri pastă de tomate 3 căţei de usturoi 1 ardei iute 3 cepe şofran coriandru pătrunjel verde coajă rasă de lămâie sare piper

Mod de preparare pentru aripioare cu sos picant

Se spală aripioarele, se ­taie în două, se presară cu sare şi se pun la prăjit ­într-o tigaie cu unt. Se scot aripioarele deoparte, iar în locul lor se căleşte ceapa tocată mărunt cu usturoiul pisat şi se adaugă ­supa de pui. Se pun restul de condimente, după gust, ­ardeiul iute tocat mărunt şi pasta de tomate. Se fierbe sosul până se ­îngroaşă. Se adaugă bucăţile de carne prăjite şi se clocotesc două minute, pentru a se contopi carnea cu sosul. Aripioarele cu sos picant se servesc calde cu legume fierte la aburi şi cu salată de rucola.