Cu garnitură sau fără, nişte aripioare cu sos picant sunt parte delicioasă a meniului unei zile la început de săptămână.

Ingrediente pentru aripioare cu sos picant

1 kg aripioare de pui mai mari
250 ml supă de pui
50 g unt
3 linguri pastă de tomate
3 căţei de usturoi
1 ardei iute
3 cepe
şofran
coriandru
pătrunjel verde
coajă rasă de lămâie
sare
piper

Mod de preparare pentru aripioare cu sos picant

Se spală aripioarele, se ­taie în două, se presară cu sare şi se pun la prăjit ­într-o tigaie cu unt. Se scot aripioarele deoparte, iar în locul lor se căleşte ceapa tocată mărunt cu usturoiul pisat şi se adaugă ­supa de pui. Se pun restul de condimente, după gust, ­ardeiul iute tocat mărunt şi pasta de tomate. Se fierbe sosul până se ­îngroaşă. Se adaugă bucăţile de carne prăjite şi se clocotesc două minute, pentru a se contopi carnea cu sosul. Aripioarele cu sos picant se servesc calde cu legume fierte la aburi şi cu salată de rucola.

Loading...
Evaluează articolul