Aripioare picante cu rodie

2 shutterstock 1047787117 jpg jpeg

Aripioarele condimentate, glazurate şi lipicioase sunt întotdeauna o idee bună la cină. Se prepară imediat, iar rezultatul va fi cel aşteptat: toată lumea se va linge pe degete.

  • 16 aripioare
  • 4 linguri concentrat de rodie (melasă de rodie)
  • 4 linguri ulei
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă boia dulce
  • ½ linguriţă boia iute
  • 2 linguri seminţe de rodie, pentru decor
  • frunze de pătrunjel, pentru decor

Speli aripioarele şi le usuci cu şerveţele de hârtie. Faci o marinată din concentrat de rodie, ulei, sare, piper, usturoi zdrobit, boia dulce şi iute. Ungi aripioarele şi le laşi la marinat 2-3 ore, în frigider.

Le pui într-o tavă, cu tot cu zeama lăsată, şi le dai la cuptor, la foc mediu, până se gătesc. Le scoţi pe un platou şi le serveşti fierbinţi, decorate cu seminţe de rodie şi frunze de pătrunjel.

FOTO: SHUTTERSTOCK