Aspic de curcan

Brawn jpeg

Carnea de curcan este foarte bună. Încearcă o reţetă gustoasă de aspic, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente 2 kg carne de curcan cu os zeama de la ½ lămâie apă 1 foaie de dafin 1 linguriţă sare 1 ceapă 1 morcov ½ gulie hrean 200 g mazăre din conservă 2 pliculeţe gelatină

Mod de preparare - Aspic de curcan

Ţii mazărea la scurs. Pui carnea la fiert, în apă cât să fie acoperită cu trei degete, o spumezi, adaugi legumele, mai puţin mazărea, curăţate şi tăiate, dafinul, apoi sarea. Când apa a scăzut la jumătate, scoţi carnea şi legumele şi adaugi zeama de lămâie. Dezosezi carnea, o aşezi în bolurile pentru aspic, împreună cu mazărea şi cu legumele rase.

Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o amesteci cu supa, apoi o torni peste carne şi aşezi bolurile la frigider, preferabil peste noapte. Când aduci la masă, răstorni aspicul pe o farfurie. Serveşti cu hrean proaspăt ras, după gust.