Domnului Andrei Valeriu din judeţul Timiş îi plac prăjiturile dulci şi însiropate, cum este această baclava cu nuci.

De ce ai nevoie pentru baclava cu nucă

1 pachet cu foi de placintă

150 g margarină

250 g miez de nucă

1 linguriţă scorţişoară

250 g miere

300 ml apă

200 g zahăr

1 linguriţă esenţă vanilie

1 linguriţă esenţă rom

Mod de preparare

Se împart foile în trei părţi egale. Se macină nucile şi se amestecă cu scorţisoara. Se topeşte margarina la microunde până devine lichidă. Se ia o foaie de placintă, se pune în tavă si se unge cu margarina, se pune următoarea foaie, se unge şi tot aşa până se termină prima treime de foi. Se pune jumătate din cantitatea de nuci amestecată cu scorţisoara. Se aşază peste nuci a doua treime de nuci şi se repetă operaţia făcută anterior.

Se presară a doua jumătate de nuci măcinate şi se acoperă cu ultima treime de foi unse. Se acoperă tava cu o hârtie de copt ca să nu se usuce şi se dă la frigider 30-45 de minute. Se aprinde cuptorul, se scoate tava de la frigider si se porţionează baclavalele în formă  de romb sau pătrate după preferinţă. Se dă la cuptor 25 de minute până se rumeneşte. Între timp se pregăteşte siropul, se amestecă apa cu zahărul şi se dă la foc mic. După ce au fiert se adaugă mierea, se mai dă un clocot, iar la final se adaugă esenţele.

Se toarnă siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasă din cuptor. Se lasă să se răcească, iar când a ajuns la temperatura camerei se dă la rece.

Loading...