Bănuţi cu mac şi gem

banuti cu mac si gem branza jpeg

Prepari des prăjituri cu gem, dar nu ai încercat niciodată combinaţia mac-gem? Este absolut delicioasă. Iată o reţetă care se pregăteşte uşor şi este bună de te lingi pe degete.

Ingrediente (10 porţii)

500 g făină 1 pachet drojdie uscată 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 120 g unt 250 ml lapte coaja rasă de la o lămâie 1 praf de sare

100 g gem de prune

50 g seminţe de mac

100 g brânză dulce

1 ou

1 albuş

2 linguri zahăr

50 g sâmburi de migdale

Mod de preparare

Baţi gălbenuşurile cu zahărul şi adaugi laptele. Amesteci făina cu drojdia şi sarea, adaugi untul încălzit, coaja de lămâie şi laptele amestecat cu gălbenuşurile şi zahărul. Frămânţi aluatul, pe care îl laşi să crească 30 de minute.

Brânza dulce o amesteci cu oul şi cu zahărul, iar gemul îl amesteci cu macul dat prin maşina de tocat. Întinzi o foaie pe care tai cu gura unui pahar bănuţii. Îi aşezi într-o tavă unsă, apeşi cu degetul mare în mijlocul fiecărui bănuţ, ca să obţii o adâncitură. Ungi marginile cu albuş bătut şi umpli adânciturile cu brânză şi cu gem (ca în imagine). Decorezi cu sâmburi de migdale sau cu nucă şi introduci la cuptor pentru 30 de minute, până se rumenesc frumos.