Cei mici le vor adora, şi îţi vor cere mereu să le prepari.

Preparare: 1 h 30 minute
Dificultate: mică
8 porţii

Ingrediente
Pentru clătite
3 ouă
400 ml lapte
20 g zahăr pudră
250 g făină
coaja de la 1 lămâie
2 linguri unt

Pentru umplutură
250 g brânză de vaci
50 g alune
30 g zahăr pudră
20 g stafide
1 pliculeţ zahăr vanilat

Pentru dressing
300 ml smântână
3 pacheţele zahăr vanilat
2 gălbenuşuri

Preparare
1. Pentru clătite, baţi bine cu telul ouăle cu zahărul, adaugi laptele, coaja de lămâie, făina şi omogenizezi. Laşi aluatul la frigider cel puţin 30 de minute. Ungi o tigaie cu unt şi prăjeşti clătite subţiri. Le aşezi pe un platou.
2. Pentru umplutură, amesteci brânza de vaci cu alunele zdrobite, cu stafidele, zahărul pudră şi zahărul vanilat. Umpli clătitele cu crema de brânză, le împătureşti în patru şi le aşezi, ca în imagine, într-un vas termorezistent uns cu unt.
3. Pentru dressing, amesteci smântâna cu zahărul vanilat şi gălbenuşurile şi torni compoziţia peste clătite. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180° C până devin aurii.

Foto: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul