Foarte bogate în fibre, minerale şi în vitamine, din delicioasele vinete poţi prepara mâncăruri ce pot fi consumate chiar şi de cei care se luptă cu kilogramele în plus.

Ingrediente:

3 vinete potrivite

450 carne de porc

150 g porumb fiert

180 g mazăre fiartă

300 g roşii

ulei

2 cepe potrivite

3 căţei de usturoi

2 ardei iuţi

roşii sau 1 linguriţă rasă de boia iute

1 linguriţă oregano

1/2 linguriţă chimen măcinat fin

300 g caşcaval ras

200 ml apă

frunze de mentă pentru decor

1 frunză de dafin

sare

piper

Mod de preparare:

Cureţi legumele, le speli şi le laşi la scurs. Toci ceapa şi usturoiul. Scurgi mazărea şi porumbul. Opăreşti roşiile, le cureţi de coajă şi de cotoare. Le tai cubuleţe şi le pui într-un bol. Tai mărunt ceapa, iar vinetele pe lung. Încingi ulei într-o tigaie antiaderentă. Adaugi carnea tocată, ceapa, usturoiul şi căleşti 5 minute la foc mediu.

Pui ardeii iuţi tăiaţi mărunt sau boiaua iute, oregano, praful de chimen, frunza de dafin şi puţină sare. Amesteci şi apoi adaugi porumbul, mazărea, roşiile tocate şi 50 ml apă. Laşi să fiarbă până scade zeama. Condimentezi cu sare şi cu piper, după gust.

Umpli jumătăţile de vinete cu carne şi le aşezi într-o tavă termorezistentă. Adaugi apă şi un pic de ulei. Introduci la cuptor circa 35 de minute. Înainte de expirarea timpului, presari caşcavalul şi laşi să se gratineze. Le serveşti calde, ornate, dacă vrei, cu frunze de mentă sau cu iaurt.

Dificultate medie

Timp de preparare: 1 h 20

Loading...