Uită de snaksurile din comerţ şi prepară bastonaşe cu chimen şi susan sănătoase şi crocante.

Ingrediente:

500 g margarină, 250 ml lapte, 30 g drojdie de bere, 500 g telemea de oi, făină cât cuprinde, 1 ou, chimen, susan

Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mică

Mod de preparare:

Fărâmiţezi margarina bucăţele şi o freci bine, până devine pastă. Dizolvi drojdia în laptele călduţ şi îl torni peste margarină, amestecând. Adaugi brânza rasă fin şi făina treptat, frământând până se obţine un aluat tare.

Laşi aluatul la crescut 30 de minute, la loc călduţ. Întinzi aluatul crescut în foaie subţire, ungi pe toată suprafaţa cu ou bătut, presari deasupra chimen sau susan şi tai apoi fâşii, folosind rotiţa zimţată sau un cuţit.

Aşezi fâşiile într-o tavă neunsă şi introduci tava în cuptorul pe care l-ai încălzit înainte. Laşi la cuptor până ce saleurile se rumenesc frumos deasupra.

Loading...
Evaluează articolul