Masa de Paşte este, de obicei, stropită cu vinuri fel de fel. Însă o băutură răcoroasă, servită într-un pahar elegant la zi de sărbătoare şi, mai ales, uşor de preparat, va satisface şi cele mai pretenţioase gusturi

Cocktail cu lime şi vodcă

 
Ingrediente
  • 90 ml vodcă 
  • 30 ml triple sec 
  • 3 lime 
  • 1 lime pentru decor 
  • 6 cuburi gheaţă 
  • 75 g zahăr fin
 
Cureţi lime de coajă şi le dai prin blender împreună cu zahărul şi cuburile de gheaţă. 
 
Adaugi cele două tipuri de alcool. Torni cocktailul în două pahare şi îl serveşti decorat cu felii de lime.
 

Campari tonic

Ingrediente
  • 100 ml campari
  • 200 ml apă tonică
  • 6 cuburi gheaţă
  • bobiţe de struguri
 
Amesteci Campari cu apa tonică. Torni amestecul în două pahare. Serveşti cocktailul cu cuburi de gheaţă şi cu bobiţe de struguri 
 
 

Lichior de ouă

 
Ingrediente
  • 1 l lapte
  • 200 g zahăr
  • 8 gălbenuşuri
  • 300 ml rom
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
 
Amesteci laptele cu esenţa de vanilie şi-l pui pe foc. Separat, baţi gălbenuşurile cu zahărul. Torni, în fir subţire, laptele fiert în ouă, amestecând continuu. Întreaga compoziţie
o aşezi din nou pe foc. O laşi la flacără mică până când capătă consistenţa unei creme, apoi o dai deoparte, adaugi romul şi laşi lichiorul să se răcească. Îl poţi păstra la frigider 3 zile.
 
 
FOTO: Shutterstock
 

 

Loading...
Evaluează articolul