Nu uitaţi de colindători! Prepară aceşti biscuiţi pentru cei care îţi vor vizita casa!

Ingrediente

225 g făină
60 g unt
225 g ciocolată amăruie
100 g zahăr
2 ouă
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
1 linguriţă esenţă de vanilie
zahăr tos
zahăr pudră

Cum se prepară

Se freacă spumă ouăle cu zahărul. Se topesc ciocolata şi untul la bain-marie şi se lasă să se răcorească puţin. Se toarnă amestecul de ciocolată peste ouă, amestecând continuu, se încorporează treptat făina, praful de copt, sarea, esenţa şi se omogenizează. Se lasă minimum patru ore la rece sau de azi pe mâine.

Se formează biluţe care se tăvălesc prin zahăr tos, apoi prin zahăr pudră. Se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul preîncălzit circa 10 minute. Nu se
depăşeşte acest timp, pentru că în interior trebuie să rămână mai moi. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se scot pe un platou.

sursa foto: Shutterstock

Loading...