O reţetă italiană, perfectă de servit cu ceai sau cafea.

Ingrediente:

2 căni de făină
3 sferturi de cană de zahăr
o jumătate de cană de migdale
o jumătate de linguriţă de praf de copt
o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu
o linguriţă de coajă de lămâie
3 linguri de seminţe de mac
un ou
o linguriţă de zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 175 de grade Celsius. Puneţi o foaie pentru copt în tavă. Amestecaţi făina, zahărul, migdalele tocate, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Separat, amestecaţi coaja de lămâie, seminţele de mac, oul, şi zeama de lămâie. Turnaţi amestecul peste prima compoziţie şi amestecaţi. Se toarnă în tavă şi se lasă la cuptor timp de 30 de minute. Se taie pe diagonală şi se lasă la răcit înainte de servire.

Foto: oliepants.wordpress.com

Loading...