Biscuiţi săraţi cu iaurt sunt delicioşi unşi dimineaţa cu unt, serviţi pe post de gustare între mese sau chiar puşi în pachetul de picnic.

De ce ai nevoie pentru biscuiţi săraţi cu iaurt

400 g făină

4 linguriţe praf de copt

1 linguriţă sare

6 linguri unt

200 ml iaurt

Cum se prepară buscuiţi săraţi cu iaurt

Dai drumul la cuptor. Combini făina, praful de copt şi sarea. Adaugi untul rece şi frămânţi până ce aluatul capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Pui 150 ml de iaurt şi frămânţi. La final trebuie să obţii un aluat omogen, care nu se ţine de degete. Dacă este prea tare, torni restul de iaurt. Presari făină pe suprafaţa de lucru şi întinzi cu mâna aluatul până ce are o grosime de un centimetru. Împătureşti, întinzi din nou şi repeţi de 6-7 ori, pentru ca aerul să pătrundă în aluat. La final, întinzi cu sucitorul o foaie de aproximativ 5 mm grosime din care decupezi biscuiţii şi-i pui în tava tapetată. Îi dai la cuptor până ce se rumenesc.

Sursa foto http://peartreekitchen.com

Loading...
Evaluează articolul