Aceasta este varianta vegetariană a clasicei reţete de Bolognese cu carne. Chiar şi „carnivorii“ din familie o vor iubi. E un execelent mod de a introduce legumele în meniu.

Ingrediente

2 linguri ulei măsline
1 ceapă tocată
1 morcov, tocat
1 tulpină de ţelină, tocată
3 căţei usturoi, pisaţi
500 g ciuperci tocate
1 linguriţă oregano
1 foaie dafin
1 lingură bulion
jumătate cană vin roşu
400 g suc de roşii
300 g roşii zdrobite
1 linguriţă zahăr
sare
piper

Mod de preparare

Încinge uleiul la flacără medie într-o cratiţă mare. Adaugă ceapa şi sotează până când începe să se mai înmoaie. Pune morcovii şi ţelina şi lasă la sotat alte 3 minute.

Adaugă usturoiul şi mai lasă 1 minut. Apoi, pune ciupercile pe care le laşi pe foc încă 5 minute. Presară oregano, pune foaia de dafin, sosul de roşii, bulionul şi vinul şi permite-i compoziţiei să se reducă la jumătate.

Încorporează roşiile, zahărul, sarea şi piperul. Fierbe sosul, apoi dă focul mai încet. Lasă-l să bolborosească 10 minute. Asezonează cu sare şi piper după gust. Serveşti cu pastele tale preferate.

Poţi păstra sosul în frigider timp de 2 zile într-un vas închis ermetic, sau 60 de zile în congelator.

sursa: thesuburbansoapbox.com

Loading...
Evaluează articolul