Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli, 500 g rahat, 1 cană nucă măcinată, 2 fiole esenţă de rom, 100 g unt sau margarină, 4-5 linguri cacao, 1 cană zahăr, 1 cană apă, 200 g nucă de cocos, vişine din vişinată

Mod de preparare:
Număr porţii: 6
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mică

Pui pe foc apa cu zahărul şi cacaua şi dai în clocot. Laşi să se răcească. Dai biscuiţii şi rahatul prin maşina de tocat.

Pui într-un bol biscuiţii, rahatul, margarina, nuca măcinată, esenţa de rom şi torni peste ele siropul. Amesteci bine, până devine o pastă groasă. Dacă e prea moale, mai pui biscuiţi, dacă e prea legată, mai adaugi sirop. Iei compoziţie cât mărimea unei nuci şi formezi bombiţe, în mijlocul cărora pui câte o vişină.
Le tăvăleşti prin nucă de cocos şi le dai la rece. Dacă nu ai vişine,la mijloc, poţi pune o alună. Ies la de bune
Flori, Buzău

Loading...