Cu siguranţă, te vei îndrăgosti de ele şi le vei prepara ori de câte ori vei avea poftă de ceva dulce şi care să se facă rapid. Sfatul cofetarului Ana-Maria Consulea: „Le sfătuiesc pe cititoarele revistei să prepare aceste bomboane, care se numesc Rochers migdale, dintr-o ciocolată cu peste 70% cacao, iar migdalele să fie sub formă de batoane, ca să li se simtă consistenţa. Eu prefer ciocolata cu adaos mare de cacao pentru că se prelucrează uşor şi rapid. Mai am un sfat: este foarte util un termometru de bucătărie, ce te ajută să ştii cu exactitate care este temperatura ciocolatei, şi nu numai, pentru că în funcţie de fiecare desert, ea trebuie să fie la anumite grade Celsius. La aceste bomboane, ciocolata se prelucrează la 31 de grade Celsius.“

Ingrediente (50 bomboane)

430 g ciocolată neagră
250 g migdale batoane
100 g stafide
150 ml rom

Mod de preparare

Pui, peste noapte, stafidele în rom, le scoţi şi le usuci bine. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o dai deoparte şi o amesteci cu o spatulă până când este aproape rece.
pasul 1

Separat, amesteci stafidele cu migdalele.
pasul 2

Torni migdalele în ciocolată şi le încorporezi uşor cu o spatulă.
pasul 3

Cu o linguriţă iei din amestec şi aşezi într-o tavă mare în care ai întins hârtie de copt. Ai grijă să laşi puţină distanţă între ele, apoi le pui la rece, pe balcon sau în faţa ferestrei deschise, până când se întăresc.

pasul 4

Reţetă propusă şi realizată de expertul cofetar Ana-Maria Consulea, de la Zexe Cofeturi, strada Olteţului nr. 80

Loading...
Evaluează articolul