Vă spuneam nu demult, că borşul cu perişoare din carne de vită este mâncarea favorită a preşedintelui Iohannis. Revenim acum cu o reţetă delicioasă, care poate fi vedeta meniului.

Ingrediente pentru borş cu perişoare din carne de vită

Pentru perişoare
500 g carne tocată
1 ceapă
2 linguri orez
2 ouă
1 lingură pătrunjel tocat fin

Pentru borş
1 morcov mare
1 rădăcină pătrunjel
1 rădăcină păstârnac
1 ceapă mare
1/2 ardei gras
1 legătură pătrunjel verde
1 legătură leuştean
200 ml pulpă de roşii (conservă)
1 l borş de casă
sare
piper măcinat şi boabe

Mod de preparare pentru borş cu periţoare din carne de vită

Se amestecă o ceapă tocată mărunt sau rasă, cu carnea tocată, ouăle bătute, orezul spălat şi scurs, pătrunjelul tocat fin, sare şi piper, după gust, şi se lasă să stea la rece 20 de minute.

Separat, se taie legumele cubuleţe sau felii subţiri, după preferinţă, şi se pun la fiert în 3 litri de apă clocotită. Când legumele sunt bine fierte, se adaugă perişoarele, modelate
cu palmele umezite, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, sub capac, 20 de minute.

Se adaugă pulpa de roşii (sau două linguri pastă de roşii), câteva boabe de piper, pătrunjelul tocat, se potriveşte gustul de sare şi după 10 minute se adaugă borşul fiert şi spumuit
separat. Se lasă să dea în 2-3 clocote şi se închide focul. Se adaugă leuşteanul tocat, se pune capacul şi se lasă să se aromatizeze borşul 10 minute, înainte de a fi servit. La masă se poate adăuga smântână direct în farfurie, pentru a obţine cel mai delicios borş cu perişoare din carne de vită.

Loading...