Borş de peşte

bors de peste jpeg

Ştiai că peştele gras (somonul, macroul, heringul) este bogat în acizi graşi Omega 3? De aceea, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, îmbunătăţeşte memoria şi ajută la menţinerea trigliceridelor în limite normale.

Ingrediente

1 kg peşte 1 cap crap 1 legătură ceapă verde 1 ţelină 1-2 ardei iuţi 2 morcovi 1 ardei 1 păstârnac 500 g roşii 50 ml ulei 750 ml borş 1 legătură leuştean 1,5 l apă sare

Mod de preparare

Cureţi şi speli ceapa, ardeiul, morcovii şi albitura. Le toci şi le pui la fiert în apă rece cu sare şi ulei, împreună cu capul de crap.

Cureţi peştele, îl speli şi îl tai bucăţi. Speli roşiile şi le elimini pieliţele după ce le opăreşti în apă clocotită. Le dai prin răzătoarea mare sau le tai bucăţi, apoi le torni în zeama în care fierb celelalte ingrediente. Scoţi capul de crap, adaugi bucăţile de peşte şi le laşi 15-20 de minute, apoi torni borşul fiert separat.

Serveşti cu felii de ceapă verde şi de ardei iute şi cu leuştean tăiat.