Indiferent de ce fel de borş foloseşti, la plic sau lichid, gustul acestei ciorbe este inconfundabil.

Ingrediente

500 g carne de pui
1 morcov mare
1 rădăcină pătrunjel
1 ţelină mică
2 cepe
2 cartofi
1 ardei gras
lingură orez
2 gălbenuşuri
200 ml smântână
1 plic borş sau 500 ml borş
sare
piper
pătrunjel verde

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert în apă cu sare. Când clocoteşte, se spumează, se adaugă zarzavatul şi ceapa tocate mai mari sau după dorinţă. Se lasă să fiarbă la foc mic până când legumele şi carnea sunt aproape fierte şi se adaugă cartofii tăiaţi cuburi.

Se pune orezul spălat bine şi se fierbe 10-15 minute. Se mai adaugă 2 l de apă, se sărează după gust, se pune borş dizolvat sau cel lichid în puţină apă şi se mai lasă să dea în câteva clocote. Se ia oala de pe foc şi se drege cu smântâna bătută cu gălbenuşurile. Se aromatizează cu pătrunjel verde.

sursa foto: ImageFood

Loading...