Borş de sfeclă

bors de sfecla jpeg

La această reţetă de borş de sfeclă poţi adăuga, dacă vrei, şi o mână de orez pentru a fi mai consistent.Prin conţinutul său ridicat de minerale şi vitamine, sfecla este o legumă revitalizantă şi dinamizantă. Nutruitivă, e bogată în fibre, ameşiorând tranzitul şi confortul digestiv.

Borş de sfeclă - Ingrediente (6 porţii)

2 l apă clocotită 2 sfecle 4 cartofi 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 1 cană de borş acru 1 cană cu apă sare pătrunjel 2 linguri ulei

Borş de sfeclă - Mod de preparare

Speli şi cureţi sfeclele, le dai prin răzătoare şi le pui la fiert cu borşul şi cana cu apă. Le ţii 20 minute. Încingi ulei într-o oală, pui cartofii şi ceapa tăiate bucăţele, morcovul şi ţelina date prin răzătoare. Le căleşti 3-4 minute, torni apa clocotită şi adaugi sare după gust. Când sfecla este gata, o torni în oala cu legume şi mai laşi la fiert 10 minute. După ce opreşti focul, pui pătrunjelul mărunţit. Serveşti borşul de sfeclă ca atare sau cu smântână.