La această reţetă de borş de sfeclă poţi adăuga, dacă vrei, şi o mână de orez pentru a fi mai consistent.Prin conţinutul său ridicat de minerale şi vitamine, sfecla este o legumă revitalizantă şi dinamizantă. Nutruitivă, e bogată în fibre, ameşiorând tranzitul şi confortul digestiv.

Borş de sfeclă - Ingrediente (6 porţii)

2 l apă clocotită
2 sfecle
4 cartofi
1 morcov
1 ceapă
1 ţelină mică
1 cană de borş acru
1 cană cu apă
sare
pătrunjel
2 linguri ulei

Borş de sfeclă - Mod de preparare

Speli şi cureţi sfeclele, le dai prin răzătoare şi le pui la fiert cu borşul şi cana cu apă. Le ţii 20 minute. Încingi ulei într-o oală, pui cartofii şi ceapa tăiate bucăţele, morcovul şi ţelina date prin răzătoare. Le căleşti 3-4 minute, torni apa clocotită şi adaugi sare după gust. Când sfecla este gata, o torni în oala cu legume şi mai laşi la fiert 10 minute. După ce opreşti focul, pui pătrunjelul mărunţit. Serveşti borşul de sfeclă ca atare sau cu smântână.

Loading...
Evaluează articolul