La această reţetă de borş de sfeclă poţi adăuga, dacă vrei, şi o mână de orez pentru a fi mai consistent.Prin conţinutul său ridicat de minerale şi vitamine, sfecla este o legumă revitalizantă şi dinamizantă. Nutruitivă, e bogată în fibre, ameşiorând tranzitul şi confortul digestiv.

Borş de sfeclă - Ingrediente (6 porţii)

2 l apă clocotită
2 sfecle
4 cartofi
1 morcov
1 ceapă
1 ţelină mică
1 cană de borş acru
1 cană cu apă
sare
pătrunjel
2 linguri ulei

Borş de sfeclă - Mod de preparare

Speli şi cureţi sfeclele, le dai prin răzătoare şi le pui la fiert cu borşul şi cana cu apă. Le ţii 20 minute. Încingi ulei într-o oală, pui cartofii şi ceapa tăiate bucăţele, morcovul şi ţelina date prin răzătoare. Le căleşti 3-4 minute, torni apa clocotită şi adaugi sare după gust. Când sfecla este gata, o torni în oala cu legume şi mai laşi la fiert 10 minute. După ce opreşti focul, pui pătrunjelul mărunţit. Serveşti borşul de sfeclă ca atare sau cu smântână.

Loading...