Borş de sfeclă

2 bors de sfecla jpg jpeg

Iată o reţetă de borş clasic de post, ca la mama acasa!

De ce ai nevoie ca să găteşti borş de sfeclă:

1 sfeclă mare 1 ţelină 2-3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 albitură 1 cartof 1 ceapă mare 1 fir praz 60 g orez 1 l borş 1 legătură leuştean ulei sare piper

Cum găteşti borş de sfeclă:

Fierbi sfecla în coajă, după care o cureţi, o tai cubuleţe şi o laşi într-un vas. Ţelina, morcovii, rădăcina de pătrunjel, albitura le dai prin răzătoarea mare. Tai cartoful cubuleţe. Toci ceapa şi tai prazul rondele subţiri. Într-o oală, căleşti ceapa şi prazul un minut, după care adaugi legumele răzuite, cartoful şi orezul.

Torni peste ele un litru de apă. Fierbi molcom. Spre sfârşit, adaugi sfecla cu sucul lăsat şi borşul fiert, în prealabil. Potriveşti de sare şi piper. Tai mărunt leuşteanul şi-l presari după ce stingi focul. Acoperi şi mai laşi să se îmbine aromele.