O reţetă de ciorbă foarte gustoasă întâlnită în bucătăriile româneşti este borşul din cap de crap. Este o reţetă clasică, preparată cel mai des de oamenii Deltei care se-au obişnuit să folosească tot ce se poate de la peşte. Şi cum capul de peşte dă gust unei ciorbe, iată un fel de mâncare gătit numai cu cap de crap, pe lângă care poţi să pui o grămadă de rădăcinoase.

Borş din cap de crap - Ingrediente (6 porţii)

1 kg capete de crap
2 cepe
2 morcovi
1 ţelină
1 păstârnac
500 g roşii
1 ardei
50 ml ulei
750 ml borş
2 linguri orez
1 legătură pătrunjel
1 legătură leuştean
sare

Borş din cap de crap - Cum se prepară

Cureţi şi speli ceapa, ardeiul, morcovii şi albitura. Le toci şi le pui la fiert într-un litru şi jumătate de apă rece cu sare şi ulei. Alegi orezul, îl speli şi îl adaugi în apa care fierbe.

Cureţi capetele de peşte, scoţi osul amar şi le speli. Când legumele sunt pe jumătate fierte, adaugi capetele de crap. Speli roşiile şi le elimini pieliţele după ce le opăreşti în apă clocotită. Le dai prin răzătoarea mare sau prin maşina de tocat. Sucul obţinut îl torni în zeama în care fierb celelalte ingrediente. Separat, fierbi borşul împreună cu leuşteanul. Îl torni peste zeama din cealaltă oală. Adaugi pătrunjelul tocat. Serveşti borşul din cap de peşte cât e cald.

Loading...