Un desert delicios de briose cu ananas pentru momente dulci petrecute în familie.

Ingrediente(pentru 16 brioşe):

2 căni de făină
o jumătate de cană de zahăr alb
o lingură de praf de copt
o cană de ananas pasat
un ou bătut
un sfert de cană de lapte
o bucată de unt topit
un sfert de linguriţă de scorţişoară pisată
un sfert de cană de zahăr brun

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 190 de grade Celsius. Tapetaţi formele de brioşe. Într-un bol mare, amestecaţi zahărul alb, praful de copt şi sarea. Scurgeţi ananasul de zeamă, astfel încât să umpleţi un sfert de cană de suc. Formaţi un gol în centrul bolului şi turnaţi sucul de ananas, oul, laptele şi o jumătate de bucată de unt. Amestecaţi bine până la omogenizare. Într-un castron separat, amestecaţi scorţişoara, untul, zahărul brun şi făina. Această compoziţie va constitui toppingul pentru brioşe. Turnaţi primul amestec în formele de brioşe, presăraţi bucăţele mici de ananas peste, iar la sfârşit adăugaţi toppingul. Se lasă aceste briose cu ananas la cuptor 30 de minute.

Briose cu legume

Briose cu afine

Briose cu rubarba

Foto: www.recipegirl.com

Loading...
Evaluează articolul