Brioşe cu cartofi, un aperitiv deosebit

Potato Muffins with Vegetable jpeg

Pot fi luate inclusiv la picnic sau puse la pachet celor mici la şcoală. Încearcă-le şi vei vedea cât de gustoase sunt!

De ce ai nevoie pentru brioşe din cartofi

3 cartofi fierţi

100 g ciuperci

1 ou

3 linguriţe făină

1 praf de copt

2 linguri ulei

3 cepe verzi

sare

Cum se prepară brioşe din cartofi

Cureţi cartofii de coajă şi-i pasezi până devin o pastă. Adaugi conţinutul într-un bol, încorporezi oul, praful de copt, făina, sare după gust şi frămânţi aluatul până devine neted. Speli ceapa, o toci mărunt, cureţi ciupercile, le speli şi le tai feliuţe (păstrezi câteva felii de ceapă şi ciuperci pentru ornat). Încingi uleiul, adaugi ceapa şi ciupercile şi le ţii până când scade zeama lăsată. Iei de pe foc şi laşi la răcit, apoi le încorporezi în aluat. Umpli fiecare formă de brioşă cu 1/3 de aluat, iar deasupra aşezi câteva feliuţe de ciuperci şi de ceapă. Dai brioşele la cuptorul încins şi laşi cam 20 de minute.