Cu ajutorul acestor brioşe pufoase nu ai cum să dai greş. Îi vei cuceri atât pe copii, cât şi pe adulţi, întrucât toată lumea va dori să guste acest desert delicios.

Ingrediente

Pentru brioşe

125 g făină
25 g cacao
1 plic praf de copt
1 ou
60 g zahăr
2 linguri ulei
100 ml lapte

Pentru cremă

250 ml lapte
50 g zahăr
2 gălbenuşuri
25 g făină
1 plic zahăr vanilat
bomboane, pentru decor

Mod de preparare

Mixezi oul cu laptele, zahărul şi uleiul, încorporezi făina, praful de copt şi cacaua. Umpli pe trei sferturi formele de brioşe, în care ai aşezat hârtie, şi le dai la cuptor până trec testul scobitorii. Le scoţi şi le laşi la răcorit.

Pentru cremă, mixezi toate ingredientele, mai puţin zahărul vanilat. Aşezi vasul pe foc şi amesteci până când se îngroaşă compoziţia. Dai deoparte şi presari zahărul vanilat, amesteci şi laşi la răcorit. Pui crema de vanilie într-un poş şi ornezi brioşele, iar la final le decorezi cu bomboane.

Cele mai gustoase brioşe cu banane

Cele mai bune brioşe de ciocolată – Interiorul moale te va cuceri

Brioşe cu mandarine, un deliciu aromat

Desertul ispititor al iernii: brioşe cu caramel

Loading...
Evaluează articolul