Ciocolata neagră este unul dintre alimentele cu un conţinut ridicat de polifenoli, substanţe care împiedică depunerea de grăsimi pe vasele sangvine şi care stimulează circulaţia sângelui. Beneficiile sunt vizibile după un consum regulat de ciocolată neagră, însă nu mai mult de 3 pătrăţele pe zi.

Ingrediente (8 brioşe)

200 g făină
1 lingură praf de copt
3 banane zdrobite
150 g zahăr
100 g iaurt
1 ou
75 g margarină

Pentru glazură
50 g ciocolată neagră
50 g zahăr pudră
ciocolată amăruie rasă, opţional

Mod de preparare

Pentru aluat, freci margarina cu zahărul până când obţii o spumă. Combini iaurtul cu bananele, cu oul, apoi încorporezi făina ames­tecată cu praful de copt şi margarina. Torni compoziţia în forme în care ai pus hârtie specială pentru brioşe şi le dai la cuptor 25 de minute.

Pentru glazură, topeşti ciocolata, pe baie de aburi, împreună cu zahărul până când acesta se topeşte. După ce s-au răcit puţin brioşele, torni peste ele din glazura de ciocolată şi, dacă vrei, presari ciocolată rasă.

foto: profimedia

Loading...