Un desert nu trebuie să fie complicat şi cu multe creme pentru a fi delicios! De asta ne-a convins doamna Ana-Maria Antonie din Râmnicul-Vâlcea cu reţeta ei de brioşe cu mac.

Ingrediente

Pentru brioşe

225 g faină

100 g zahăr

2 linguri seminţe de mac

coaja de la 1 lămâie

3 linguri zeamă de lămâie

2 ouă

1 lingură praf de copt

80 ml ulei

160 g iaurt

80 ml miere

Pentru glazură

200 g zahăr pudră

1 albuş

cateva picături lămâie

 Cum se prepară

Amesteci făina cu zahărul, praful de copt, seminţele de mac şi coaja rasă de lămâie. Separat, combini  uleiul cu iaurtul, cu zeama de lămâie şi cu ouăle. Amesteci, iar lichidul rezultat îl pui peste cel uscat, mixezi şi adaugi mierea. Torni conţinutul în formele de copt şi laşi 20 de minute la cuptor, până se rumeneşte.

Pentru glazură, amesteci zahărul cu albuşul şi cu zeama de lămâie. După ce s-au răcit, decorezi brioşele cu ea.

 

Loading...