Brioşe cu nuci

Chocolate cup cakes with powdered sugar in the porcelain bowls above grey granite background jpeg

Află o reţetă de desert nepretenţios, pentru care ai nevoie de forme în care să pui compoziţia.

De ce ai nevoie ca să prepari brioşe cu nuci:

150 g făină 100 ml lapte 70 g zahăr 100 g nuci mărunţite 2 linguri cacao 50 g unt 1 ou 1 praf sare ½ linguriţă praf de copt zahăr pudră, pentru decor.

Cum prepari brioşe cu nuci:

Amesteci făina cu zahărul, praful de copt, sarea şi pudra de cacao. Separat, mixezi laptele cald cu untul şi cu oul până se omogenizează ingredientele, apoi le adaugi la compoziţia cu făină. La final, încorporezi nucile.

Tapetezi formele de brioşe, le umpli 2/3 cu aluatul obţinut şi le dai la cuptorul preîncălzit 20-25 de minute, până când trec testul scobitorii. Le serveşti decorate cu zahăr pudră, după gust.