Ingrediente: 300 g făină,  250 ml lapte,  60 g unt,  1 praf de copt,  10 ouă de prepeliţă,  1 ou de găină,  1 mână de mazăre,  1 linguriţă rasă de sare
Pentru uns:  1 gălbenuş,  2 linguri lapte,  parmezan ras

Mod de preparare

Fierbi tari ouăle de prepeliţă, apoi le cojeşti. Le păstrezi întregi şi le laşi la răcit.
Într-un bol, mixezi oul de găină cu untul topit şi cu o linguriţă de sare. Încorporezi praful de copt şi făina, alternând cu laptele. Vei obţine o compoziţie consistentă. Încorporezi şi mazărea. Cu o lingură, pui din compoziţie în hârtiuţele de brioşe. Dacă nu ai, torni direct în tava cu găurele pentru brioşe, unse şi tapetate cu făină. În mijlocul fiecărei brioşe, pui câte un ou de prepeliţă fiert tare. Dai brioşele la copt, în cuptorul încins, la treapta 2-3.

Când aproape sunt gata, după aproximativ 25 de minute, le ungi pe deasupra cu un gălbenuş de ou spart în 2 linguri de lapte, „ornezi” cu puţin parmezan ras şi mai laşi la cuptor cam 5 minute.

Faci testul cu scobitoarea
. Când sunt gata, le scoţi şi le laşi la răcit pe un grătar metalic.

Alina Ciobanu, Bucureşti

Loading...
Evaluează articolul