Brioşe cu pere şi ghimbir. Desertul mult aşteptat cu fructe de sezon

briose cu pere si ghimbir jpeg

Cui nu-i plac brioşele? Acestea sunt făcute cu pere şi ghimbir, iar o delicioasă glazură de miere le oferă şi mai multă dulceaţă. Vei vedea că sunt uşor de preparat şi că nu ai nevoie de mixer pentru a preparar aceste brioşe cu pere şi ghimbir.

Brioşe cu pere şi ghimbir - Ingrediente (12 brioşe)

230 g făină 2 linguriţe praf de copt 150 g zahăr tos 110 g zahăr brun (plus 2 linguri) 1 linguriţă ghimbir ras 150 g smântână fermentată 120 ml ulei vegetal 1 lingură miere 2 ouă mari 350 g pere descojite, fără cutia cu seminţe, tocate cubuleţe

Pentru glazura de miere

130 g zahăr pudră, cernut

2 linguri miere

2 linguri lapte

Brioşe cu pere şi ghimbir - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc mare. Pregăteşti o tavă de 12 brioşe şi aşezi forme de hârtie. Într-un bol mare, combini făina (cernută în prealabil), praful de copt, zahărul alb, zahărul brun şi ghimbirul dat prin răzătoare.

ghimbirul

Într-o cană mare de măsurat sau bol, amesteci smântâna, uleiul, mierea şi ouăle până la omogenizare. Torni amestecul lichid peste ingredientele uscate şi încorporezi, până obţii o compoziţie omogenă. Adaugi perele şi amesteci din nou ca să se încorporeze.

perele

Împarţi aluatul în mod egal în formele de brioşe. Presari puţin zahăr brun (cele 2 linguri) peste fiecare brioşă. Dai tava la cuptorul încins până cresc prăjiturile şi se întăresc, aproximativ 20 de minute. Muţi tava pe o altă suprafaţă, ca să se răcească. Serveşti brioşele cât sunt calde încă.

Pentru glazură, într-un bol potrivit, amesteci zahărul pudră, mierea şi laptele până la omogenizare. Foloseşti o lingură şi torni uşor glazura peste brioşe şi le serveşti imediat.

mierea

PONT: Dacă glazura este prea subţire, adaugi câte o lingură de zahăr pudră, pe rând, până obţii consistenţa dorită. Dacă este prea groasă, adaugi laptele, câte o linguriţă, pe rând, până ajungi la consistenţa dorită.

Sursa + foto: www.ifyougiveablondeakitchen.com

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de coacere: 20 de minute

Timp total: 30 de minute

Brioşe cu mere şi caramel

Brioşe cu mere şi caramel

Brioşe cu ciocolată moale

Brioşe cu ciocolată moale

Cele mai bune brioşe cu magiun de prune şi nuci

Cele mai bune brioşe cu magiun de prune şi nuci

Brioşe pufoase cu ciocolată şi pere FOTO

Brioşe pufoase cu ciocolată şi pere FOTO