Dificultate mică
Preparare 60'
Pentru 6 porţii

Ingrediente

300 g făină
250 g şuncă presată
1 ardei gras verde
1 pliculeţ drojdie uscată
120 g unt
5 linguri smântână
1 ou plus 1 gălbenuş pentru uns deasupra
50 g caşcaval ras
sare
piper

Mod de preparare

Amesteci, într-un castron mare, făina, drojdia, untul, smântâna, un ou, ardeiul curăţat şi tăiat cubuleţe şi jumătate din şunca tăiată cuburi.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi apoi aluatul la dospit circa 30 de minute. Tapetezi formele de brioşe cu folie specială pentru copt, le umpli până la jumătate cu aluatul preparat, ungi deasupra cu gălbenuş bătut, garniseşti cu câteva din cuburile de şuncă rămase, presari caşcaval ras şi apoi le introduci în cuptorul bine încins pentru circa 20-30 de minute.

Le laşi să se răcorească în forme, apoi le scoţi şi le serveşti, calde sau reci.

Loading...
Evaluează articolul