Brioşe cu şuncă şi caşcaval

briose sunca cascaval jpeg

Despre brânzeturile de tip caşcaval se crede că erau produse pe teritoriul Europei şi în Asia Centrală înainte de Imperiul Roman. Şi, mai mult decât atât, paternitatea caşcavalului este subiectul a numeroase contrioverse. Există chiar o teorie cum că produsul, în forma sa cunoscută astăzi, a fost „inventat“ de aromâni şi răspândit peste tot în Balcani. Bucură-te de acest tip de brânză preparând brioşe cu şuncă şi caşcaval.

Brioşe cu şuncă şi caşcaval - Ingrediente

300 g făină 250 g şuncă presată 1 ardei gras verde 1 pliculeţ drojdie uscată 120 g unt 5 linguri smântână 1 ou 1 gălbenuş pentru uns 50 g caşcaval ras 100 g măsline fără sâmburi sare piper frunze rucola (pentru decor)

Brioşe cu şuncă şi caşcaval - Mod de preparare

Amesteci făina, drojdia, untul, smântâna, oul, ardeiul curăţat şi tăiat cubuleţe şi jumătate din şunca tăiată cuburi. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi apoi aluatul la dospit circa 30 de minute. Tapetezi formele de brioşe cu hârtie de copt, le umpli până la jumătate cu aluatul preparat şi adaugi măslinele. Ungi cu gălbenuş bătut, garniseşti

cu câteva din cuburile de şuncă rămase, presari caşcaval ras şi apoi le introduci în cuptorul încins circa 20-30 de minute. Laşi brioşele cu şuncă şi caşcaval să se răcorească în forme, apoi le scoţi şi le serveşti, calde sau reci, decorate, dacă vrei, cu rucola.