Orezul poate deveni un deliciu în orice fel de mâncare, dacă ai imaginaţie şi ştii cu ce condimente şi alimente să-l combini. Sperăm să-ţi placă propunerea noastră de brioşe.

Dificultate mică
Preparare 75'
Pentru 4 porţii

Ingrediente

150 g orez cu bobul lung
1 lingură ulei de măsline
1 morcov
2 linguri mazăre
1 cartof
1 dovlecel
150 g şuncă tăiată cubuleţe (opţional)
4 linguri smântână
5 ouă
150 g caşcaval ras
1 lingură făină
1 praf de copt
1 lingură pătrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare

Speli orezul în mai multe ape, apoi îl fierbi în apă cu sare 10 minute, îl strecori şi îl laşi acoperit circa 10 minute să se umfle.

Separat, căleşti uşor în ulei încins legumele tocate cubuleţe mici până încep să se înmoaie. Le condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi le dai deoparte şi le laşi la răcit.

Amesteci legumele cu orezul, şunca (opţional), ouăle bătute cu smântână, sare, piper, după gust, pătrunjel tocat mărunt, iar la sfârşit adaugi făina cernută cu praful de copt.

Torni compoziţia obţinută în formele de brioşe tapetate cu folie specială de copt. Presari deasupra caşcaval ras şi le introduci în cuptorul preîncălzit, pentru circa 35-40 de minute. Le serveşti calde sau reci.

Loading...