Combinaţia rafinată de aluat de brioşe cu cremă de brânză şi flori comestibile este ideală pentru o prăjitură de sărbătoare. Delicioasa reţetă este o altă creaţie Ana Maria Consulea, artizanul deserturilor de la Zexe Cofeturi, situată în strada Olteţului nr. 30 din Bucureşti. „Poţi prepara din aluatul de brioşe şi o delicioasă prăjitură cu brânză pentru Paşte, cu care poţi înlocui tradiţionala pască. O faci astfel: aluatul îl torni într-o formă de tort, îl coci, îl laşi la răcit şi întinzi peste blat crema de brânză. Ca să dai desertului o notă de primăvară, poţi aşeza peste crema de brânză flori comestibile, care nu au fost stropite cu pesticide, pe care le poţi procura din hipermarket. Cele mai indicate sunt: violetele, păpădia, lavanda, trandafirul şi panseluţele.“

Ingrediente (10 brioşe)

Pentru aluat
250 g făină
3 ouă
130 ml lapte
50 ml ulei
190 g zahăr
60 g unt gras
sare
1 pachet praf de copt
coajă de lămâie, după gust
coajă de portocală, după gust

Pentru umplutură
25 g merişoare
25 g stafide

Pentru cremă
300 g cremă brânză
200 g frişcă bătută
30 g zahăr pudră
flori comestibile, opţional

Mod de preparare

Freci ouăle cu zahărul până obţii o spumă albă. Torni pe rând în compoziţie laptele, apoi uleiul amestecat cu untul moale. Omogenizezi bine ingredientele şi adaugi coaja de lămâie rasă şi cea de portocală.
pasul 1

Amesteci făina cu puţină sare şi cu praful de copt, apoi le încorporezi în compoziţie, în ploaie. Combini merişoarele uscate cu stafidele, le omogenizezi şi pe ele în aluat, apoi îl torni în forme de brioşe. Dai la copt 10-12 minute, le scoţi şi le laşi să se răcească bine.
pasul 2

Pentru cremă, încorporezi, cu o spatulă, de jos în sus, frişca bătută în crema de brânză şi adaugi zahărul în ploaie.
pasul 3

Cu un poş decorezi fiecare brioşă cu crema obţinută şi, dacă vrei, cu flori comestibile.
pasul 4

foto: sorin stana

Loading...