Brioşe de primăvară FOTO

briose de primavara jpeg

Combinaţia rafinată de aluat de brioşe cu cremă de brânză şi flori comestibile este ideală pentru o prăjitură de sărbătoare. Delicioasa reţetă este o altă creaţie Ana Maria Consulea, artizanul deserturilor de la Zexe Cofeturi, situată în strada Olteţului nr. 30 din Bucureşti. „Poţi prepara din aluatul de brioşe şi o delicioasă prăjitură cu brânză pentru Paşte, cu care poţi înlocui tradiţionala pască. O faci astfel: aluatul îl torni într-o formă de tort, îl coci, îl laşi la răcit şi întinzi peste blat crema de brânză. Ca să dai desertului o notă de primăvară, poţi aşeza peste crema de brânză flori comestibile, care nu au fost stropite cu pesticide, pe care le poţi procura din hipermarket. Cele mai indicate sunt: violetele, păpădia, lavanda, trandafirul şi panseluţele.“

Ingrediente (10 brioşe)

Pentru aluat 250 g făină 3 ouă 130 ml lapte 50 ml ulei 190 g zahăr 60 g unt gras sare 1 pachet praf de copt coajă de lămâie, după gust coajă de portocală, după gust

25 g merişoare

25 g stafide

300 g cremă brânză

200 g frişcă bătută

30 g zahăr pudră

flori comestibile, opţional

Mod de preparare

Freci ouăle cu zahărul până obţii o spumă albă. Torni pe rând în compoziţie laptele, apoi uleiul amestecat cu untul moale. Omogenizezi bine ingredientele şi adaugi coaja de lămâie rasă şi cea de portocală.

image

Amesteci făina cu puţină sare şi cu praful de copt, apoi le încorporezi în compoziţie, în ploaie. Combini merişoarele uscate cu stafidele, le omogenizezi şi pe ele în aluat, apoi îl torni în forme de brioşe. Dai la copt 10-12 minute, le scoţi şi le laşi să se răcească bine.

image

Pentru cremă, încorporezi, cu o spatulă, de jos în sus, frişca bătută în crema de brânză şi adaugi zahărul în ploaie.

image

Cu un poş decorezi fiecare brioşă cu crema obţinută şi, dacă vrei, cu flori comestibile.

image

foto: sorin stana