„Brioşe speciale“

Briose speciale jpeg

Dacă există ceva ce ar putea face o cremă de brânză mai gustoasă decât este deja, acesta ar fi zahărul. Iar dacă e ceva ce poate transforma un cheesecake într-o prăjitură şi mai gustoasă, atunci aceasta este ciocolata. Îţi propunem o combinaţie „fericită“ şi delicioasă pentru cele mai bune „Brioşe speciale“, o altfel de prăjitură care e musai să-ţi devină familiară.

Ingrediente

Pentru blat 56 g unt 110 g zahăr brun 1 vârf de linguriţă sare ½ linguriţă esenţă de vanilie 1 gălbenuş de ou 95 g făină 1 vârf de linguriţă praf de copt 56 g ciocolată amăruie fărâmiţată

250 g cremă de brânză, moale

¼ cană zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 ou

2 linguri smântână

56 g ciocolată amăruie, dată prin răzătoarea mare

1/3 cană de frişcă lichidă

1 linguriţă miere

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Pune hârtie de copt în 12 forme de brioşe. Pentru a face blatul, amestecă untul, zahărul şi vanilia într-un bol mic până când devine pufoasă. Încorporează şi gălbenuşul. Cerne făina în bol, praful de copt şi sarea şi amestecă bine. Adaugă ciocolata fărâmiţată. Formează câteva mingiuţe de aluat, rulează-le cu sucitorul şi aşază-le pe fundul şi pereţii fiecărei forme. Coace-le până când devin auriu-arămii sau timp de 8-10 minute.

Prepară umplutura în timp ce se coc blaturile. Mixează crema de brânză într-un castron împreună cu vanilia până se înmoaie. Adaugă zahărul şi continuă să baţi până devine cremoasă. Încorporează şi oul şi continuă să mixezi, apoi adaugă smântâna (eventual la o viteză mai mică a mixerului). Unge cu puţin unt fiecare blat de prăjitură. Pune din cantitatea de amestec de brânză şi întinde bine.

Lasă la cuptor, la temperatură puţin mai mică, timp de aproximativ 15 minute. Apoi, dă deoparte să se răcească. Pentru a face ganaşul, amestecă frişca lichidă cu mierea într-o cratiţă la flacără medie până când fierbe uşor. Adaugă ciocolata rasă, lasă timp de 2 minute şi apoi amestecă. Lasă la răcit 10 minute înainte să torni în centrul fiecărei prăjituri.

Ţine la frigider până serveşti.

Sursa: christinamarsigliese.com