Chiar dacă nu ai pus la conservă propriul tău sos de tomate, poţi să prepari aceste bruschete proaspete şi săţioase, pe care le vei servi fără nicio grijă la aperitiv.

Ingrediente

1 baghetă franţuzească, tăiată felii, pe diagonală
60 ml + 2 linguri ulei de măsline
1 ceapă tocată fin
3 căţei de usturoi, mărunţiţi
1 linguriţă sare grunjoasă
¼ linguriţă piper negru măcinat
1 conservă sos de tomate
1 lingură pătrunjel verde tocat
½ lingură cimbru verde tocat, plus frunze pentru ornat
190 g brânză ricotta

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Ungi feliile de pâine cu 60 ml de ulei de măsline şi le aşezi într-o tavă de copt. Le dai la cuptor 10-15 minute, până se rumenesc. Le scoţi şi le laşi să se răcească puţin.

Într-o cratiţă, încingi 2 linguri de ulei, la foc mediu. Adaugi ceapa şi usturoiul şi le condimentezi cu sare şi piper. Le căleşti, amestecând, până când ceapa începe să se rumenească, aproximativ 5 minute. Adaugi sosul de roşii, pătrunjelul şi cimbrul şi dai focul mai mare. Ţii pe foc cam 10 minute, amestecând, până când roşiile încep să se usuce şi compoziţia este caramelizată.

Întinzi o linguriţă cu vârf de brânză ricotta pe fiecare felie de pâine prăjită. Deasupra pui o linguriţă din compoziţia de roşii. Decorezi cu frunze de cimbru şi serveşti.

Sursa + foto: www.marthastewart.com

Loading...
Evaluează articolul