Mai sunt două zile până la Crăciun, iar povestea noastră culinară continuă cu noi propuneri pentru meniul de sărbătoare aşa că astăzi vă prezentăm aceste bruschete cu pastă de măsline.

Ingrediente

1 baghetă
100 g măsline fără sâmburi
2 linguri ulei de măsline
1 fir ceapă verde, tocat
1 căţel usturoi, tocat
2 ardei capia
50 g caşcaval
2 cepe roşii
1 legătură frunze busuioc

Mod de preparare

Tai bagheta felii şi le ungi cu ulei de măsline, după gust. Încingi cuptorul. Toci ceapa roşie julien, iar ardeii fâşii după ce îi cureţi de cotor şi seminţe. Pui măslinele, restul de ulei, ceapa verde şi usturoiul într-un blender şi mixezi până se formează o pastă.

Ungi fiecare felie de baghetă cu pastă de măsline, peste care aşezi fâşii de ardei şi puţină ceapă şi dai la cuptor. Laşi aceste bruschete cu pastă de măsline până se rumenesc pe margini, iar cu 5 minute înainte de a le scoate, pui frunze de busuioc şi presari peste bruschetele cu pastă de măsline caşcaval răzuit.

Pizza margherita

Pizza napoletana

Tortellini cu branza

sursa foto: StockFood

Loading...