Bruschetele cu roşii şi măsline sunt gustoase, rapid de preparat şi potrivite pentru un aperitiv festiv.

Ingrediente pentru bruschete cu roşii şi măsline

4-5 roşii
100 g măsline feliate
busuioc verde
sare
piper
1 baghetă neagră
ulei de măsline
6-7 căţei de usturoi
100 g telemea rasă

Cum se prepară bruschetele cu roşii şi măsline

Speli roşiile, le tai jumătăţi, le scoţi sâmburii şi le toci mărunt. Le pui într-un bol şi le amesteci cu măslinele, busuiocul tăiat fin, sare şi piper. Dacă vrei mai poţi adăuga şi usturoi tocat mărunt. Amesteci toate ingredientele.

Tai bagheta felii, pe care le dai la cuptor. După ce s-au prăjit, le ungi, aşa fierbinţi, cu ulei de măsline şi le freci cu căţei de usturoi (ca să lase mai multă aromă e bine să-l tai jumătăţi).

Presari pe fiecare felie de baghetă brânză rasă, după gust, şi combinaţia de roşii. Poţi decora, dacă vrei, fiecare sendviş cu frunzuliţe de busuioc verde.

Loading...