Ce zici de o budincă delicioasă cu conopidă pane, trasă în unt şi combinată cu iaurt gras? Se face rapid şi nu e nevoie să petreci o zi întreagă în bucătărie. În plus, este săţioasă şi perfectă pentru a fi servită la prânz sau la cină.

Ingrediente Budică de conopidă la cuptor

  • 200 g pesmet
  • 150 g iaurt cu 10% grăsime
  • 50 ml ulei
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 1 buchet mare de conopidă
  • sare şi piper

Mod de preparare Budică de conopidă la cuptor

Pune la fiert, în apă cu sare, conopida desfăcută în bucheţele mici. După ce se fierb, în circa 5 minute, se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Pune ulei într-o tigaie, tăvăleşte fiecare bucheţel de conopidă prin pesmet şi prăjeşte uniform. Se scot pe şerveţel de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei. 

Amestecă bine oul cu iaurtul şi asezonează cu sare. Unge cu unt o tavă de cuptor, aşează bucăţile de conopidă prăjite una lângă alta şi toarnă peste compoziţia cu ou şi iaurt. Bagă la cuptor pentru 15 minute. 

Se serveşte caldă. Poftă bună! 

Loading...