Dacă ţi s-a făcut dor de mzăre sau fasole verde nu trebuie să aştepţi vremea lor. Poţi folosi pentru diverse mâncăruri conserve sau legumele congelate.

Ingrediente

5 cartofi mai mari
300 g mazăre din conservă
200 g costiţă afumată
1/2 ardei gras roşu
200 g telemea de oi
3 ouă
1 lingură făină
4 linguri smântână groasă
2 linguri unt
nucşoară rasă
sare
piper

Mod de preparare

Fierbi cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare, îi scurgi, îi cureţi de coajă şi îi tai rondele. Scurgi mazărea de zeamă. Tai costiţa bastonaşe, le rumeneşti uşor într-o tigaie neaderentă, apoi le scoţi deoparte din grăsime. În grăsimea lăsată, căleşti puţin ardeiul tăiat cubuleţe.

Ungi un vas termorezistent mai mic cu unt, aşezi uin strat de felii de cartofi, mazăre, costiţă, ardei şi repeţi operaţiunea până epuizezi ingredientele.

Separat, baţi ouăle cu telemeaua de oi rasă, făină, smântână, nucşoară rasă, sare şi piper, după gust. La sfârşit, încorporezi albuşurile bătute spumă.

Torni compoziţia peste legumele din vas, deasupra aşezi bucăţele de costiţă, ardei şi unt, apoi dai vasul la cuptor pentru circa 40-50 de minute. O tai direct în formă şi o serveşti caldă, stropită cu puţină smântână.

Loading...