Deosebit de gustoase şi de fine, deserturile cu lapte se prepară uşor şi sunt alegerea potrivită când ai poftă de un dulce rafinat. Încearcă şi tu această budincă de orez cu lapte şi caise. 


  • Pregătire:20 min
  • Porții:8
  • Gătire:1 h
  • Timp total:1 h 20 min
  • Categorie:desert, budinca
Ingrediente
● 500 ml lapte
● 200 g orez
● 40 g unt
● 1 plic zahăr vanilat
● 3 ouă
● 1 praf de sare
● 100 g zahăr
● 8-10 caise din compot, scurse
 
Pentru bezea
● 3 albuşuri
● 1 praf de sare
● 100 g zahăr
Mod de preparare
Pentru budincă, torni laptele într-o cratită adâncă. Adaugi untul, zahărul, zahărul vanilat şi sarea. Când laptele începe să fiarbă, pui orezul. Fierbi totul, la foc mic, 30 de minute, apoi dai la răcorit.
 
Separat, baţi ouăle. Adaugi, treptat, ouăle bătute în orez, amestecând bine. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu unt. Peste budinca de orez aşezi caisele feliate. Dai
tava la cuptorul preîncălzit, la 180° C, 30 de minute.
 
Între timp, baţi albuşurile spumă cu praful de sare. Când s-au întărit, adaugi zahărul şi continui să mixezi până obţii o compoziţie densă şi lucioasă. Scoţi tava din cuptor, pui bezeaua peste budincă şi o mai dai la cuptor 10 minute, la 130 °C.
 
FOTO: Profimedia
Loading...
Evaluează rețeta