Pentru invitaţi speciali, trebuie un desert special.

Ai nevoie de

1 kg brânză de vaci bine scursă
6 ouă
300 g zahăr
1 lingură praf de copt
2 linguri suc lămâie
coaja rasă de la 1 portocală
100 ml smântână
1 lingură esenţă de vanilie
2 plicuri zahăr vanilat
100 g stafide
1 linguriţă esenţă de rom
50 g unt
5 linguri lapte
1 praf de sare

Mod de preparare

Combini laptele cu esen­ţa de rom şi pui stafidele la înmuiat. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci brânza cu gălbenuşurile, untul, zahărul, zahărul vanilat şi esenţa de vanilie. Adaugi coaja rasă de portocală, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi smântâna. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu un praf de sare şi le încorporezi uşor în crema de brânză. La sfârşit adaugi stafidele. Tapetezi o formă rotundă cu fund detaşabil cu făină şi unt, torni compoziţia şi o dai la cuptorul încălzit în prealabil aproximativ 40 de minute.

Loading...
Evaluează articolul