Ştiai că broccoli este sărac în calorii şi bogat în substanţe nutritive? Întăreşte sistemul imunitar şi oasele, reglează tensiunea, luptă împotriva îmbătrânirii etc. Pentru a te bucura de toate aceste beneficii specialiştii te sfătuiesc să găteşti broccoli de cel puţin trei ori pe săptămână. Încearcă această budincă de broccoli pentru a te convinge de cât de delicioasă este leguma.

Ingrediente

500 g broccoli
200 g smântână
1 morcov fiert şi făcut cubuleţe
3 ouă
100 g brânză de capră, rasă
4 linguri mălai
sare
piper
unt, pentru uns

Mod de preparare

Rupi broccoli bucheţele, le speli şi le opăreşti câteva minute în apă cu sare, apoi le scoţi într-un vas cu apă rece şi gheaţă. Le scurgi şi le aşezi într-o tavă unsă cu unt. Separat, baţi ouăle cu smântâna, cu brânza şi cu mălaiul. Presari piper şi, dacă e cazul, sare.

Răstorni amestecul peste broccoli, presari morcovul şi dai tava la cuptorul încins aproximativ 35 de minute.

Foto: Profimedia

Loading...