Budincă de broccoli cu smântână şi brânză de capră

budinca de broccoli jpeg

Ştiai că broccoli este sărac în calorii şi bogat în substanţe nutritive? Întăreşte sistemul imunitar şi oasele, reglează tensiunea, luptă împotriva îmbătrânirii etc. Pentru a te bucura de toate aceste beneficii specialiştii te sfătuiesc să găteşti broccoli de cel puţin trei ori pe săptămână. Încearcă această budincă de broccoli pentru a te convinge de cât de delicioasă este leguma.

Ingrediente

500 g broccoli 200 g smântână 1 morcov fiert şi făcut cubuleţe 3 ouă 100 g brânză de capră, rasă 4 linguri mălai sare piper unt, pentru uns

Mod de preparare

Rupi broccoli bucheţele, le speli şi le opăreşti câteva minute în apă cu sare, apoi le scoţi într-un vas cu apă rece şi gheaţă. Le scurgi şi le aşezi într-o tavă unsă cu unt. Separat, baţi ouăle cu smântâna, cu brânza şi cu mălaiul. Presari piper şi, dacă e cazul, sare.

Răstorni amestecul peste broccoli, presari morcovul şi dai tava la cuptorul încins aproximativ 35 de minute.

Foto: Profimedia