Data viitoare când prepari cina, alege o reţetă delicioasă de budincă de cartofi cu spanac. Cele două arome se completează perfect, iar la final vei obţine o mâncare care nu va rezista prea mult timp pe farfurie.

Ingrediente

600 g cartofi noi
sare grunjoasă
unt, pentru uns tava
sare
piper
1 ou bătut
1 cană smântână pentru gătit
100 g caşcaval ras
seminţe de susan, opţional
cimbru

Pentru umplutură

500 g frunze de spanac
50 g unt
1 ceapă tocată
3-4 căţei de usturoi, mărunţiţi
sare
piper

Mod de preparare

Freci cartofii cu sare grunjoasă, îi speli bine, îi pui într-o oală cu apă sărată şi îi fierbi până se înmoaie. Când sunt gata, îi scurgi şi îi laşi să se răcească.

Între timp, cureţi spanacul şi îl speli în mai multe ape. Topeşti untul într-o tigaie, adaugi ceapa şi usturoiul şi le sotez. Pui spanacul scurs bine şi îl condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le căleşti câteva minute, amestecând din când în când, până se evaporă lichidul. Iei compoziţia de pe foc şi laşi să se răcească.

Ungi o tavă adâncă cu unt. Tai cartofii felii rotunde, mai groase, şi aşezi un strat pe fundul tăvii. Pui o parte din spanacul sotat şi repeţi procedura, ultimul strat trebuie să fie de cartofi. Condimentezi cu sare şi piper. Amesteci oul bătut cu smântâna şi cu caşcavalul ras şi torni compoziţia în tavă. Dacă vrei, presari seminţe de susan. Dai tava la cuptorul încins, în prealabil, până se rumeneşte budinca. Decorezi cu crenguţe de cimbru.

Foto: Profimedia

Loading...