Vă recomandăm o budincă de conopidă cu piept de pui, cu multe lactate care o fac atât de cremoasă că vei vrea să o prepari în fiecare zi. 

Dificultate medie

1 h

1 tavă

Ingrediente

1 conopidă

1 piept de pui fript

200 ml lapte

1 lingură smântână

150 g telemea rasă

2 morcovi fierţi

1 lingură făină

2 căţei usturoi

câteva fire de pătrunjel

1 ou

sare

piper

unt, pentru uns tava

2 linguri pesmet, pentru tavă

Mod de preparare

Desfaci conopida în bucheţele, le pui la fiert în apă sărată, un sfert de oră. Le scurgi bine.

Pisezi usturoiul. Amesteci 100 g de brânză cu oul, făina şi laptele. Adaugi sare şi piper, după gust. Când s-a omogenizat, încorporezi smântâna, usturoiul şi morcovii tăiaţi felii.

Ungi o tavă cu unt şi presari pesmet. Adaugi bucheţelele de conopidă, amestecul de brânză şi carnea de pui tăiată. Presari restul de telemea şi dai vasul la cuptor până când budinca devine aurie. O serveşti decorată cu pătrunjel tăiat.

Loading...
Evaluează articolul