Această budincă aromată de zmeură se serveşte cu o delicioasă cremă. Este un desert tradiţional în Danemarca.

Ingrediente

6 căni de zmeură proaspătă ori congelată
5 căni de căpşuni proaspete ori congelate
1/2 cană amidon de porumb
1/2 cană apă
3/4 cană zahăr
1/4 cană frişcă lichidă
2 linguriţe zahăr pudră
1/4 linguriţă esenţă de vanilie
3/4 cană iaurt mai gras

Mod de preparare

Pasează toate fructele de pădure într-un blender ori cu un mixer. Adaugă destulă apă peste această pastă, cam 5 căni. Amestecă amidonul de porumb şi apa într-un bol şi baţi amestecul cu zahărul peste fructele de pădure şi transferi într-o cratiţă mare. Laşi pe foc la flacără medie, amestecând încontinuu, până când este foarte fierbinte şi începe să bolborosească. Pui budinca într-un bol mare şi laşi să se răcească 10 minute. Acoperă şi dă la frigider pentru 2 ore. Bate frişca într-un vas mic, adaugi zahărul pudră şi esenţa de vanilie şi baţi în continuare. Încoprorezi iaurtul şi serveşti budinca împreună cu o lingură din această cremă.

Loading...