Sunt pe terminate! În unele pieţe mai sunt doar câteva grămezi ici-colo pe tarabe! Bucură-te de aroma ultimelor căpşuni din anul acesta!

Dificultate mică
Preparare 45'
Pentru 6 porţii

Ingrediente

4 căni lapte
1 cană griş
100 g unt
coaja de la o portocală
1 praf de sare
5 linguri zahăr
1 esenţă de vanilie

Pentru sosul de căpşuni

500 g căpşuni
3 linguri zahăr
2 linguri suc de portocale
50 ml apă

Mod de preparare

Pui laptele la fiert cu un praf de sare şi cu zahărul. Când clocoteşte, torni grişul în ploaie, amestecând continuu cu un tel. Laşi să fiarbă până devine ca o smântână groasă, amestecând
continuu, ca să nu se formeze cocoloaşe.

Opreşti focul, adaugi untul, esenţa, coaja de portocală şi amesteci bine. Pui grişul în 6-8 cupe individuale şi laşi să se răcorească.

Pui într-o cratiţă căpşunile, zahărul, sucul de portocală şi o aşezi pe foc. Amesteci până când zahărul s-a dizolvat, adaugi apa şi laşi să fiarbă până când sosul se leagă, căpşunile sunt moi, dar ferme.

Torni sosul în cupe peste budinca de griş, laşi să se răcorească puţin şi serveşti.

Loading...