Nu-i aşa că îţi aduci acum aminte de budinca pe care ţi-o prepara mama sau bunica în copilărie? Dacă nu mai ştii reţeta şi vrei să prepari această budincă de macaroane cu carne, urmează paşii propuşi de noi.

Ingrediente

400 g macaroane
900 g carne tocată (amestec de vită şi porc)
1 ceapă tocată
150 ml vin alb sec
1 lingură sos de roşii
2 linguri unt
1 ou
2 linguri caşcaval ras
sare
piper

Pentru sosul bechamel

3 linguri făină
300 ml lapte
2 linguri unt
2 ouă
un praf de nucşoară
sare
piper

Mod de preparare

Se pun carnea tocată şi ceapa la călit, amestecând permanent să nu se prindă. După ce a scăzut bine se adaugă vinul şi sosul de roşii, ceapa şi se lasă să fiarbă la foc mic până scade zeama, aproximativ 15 minute, amestecând din când în când. Se lasă să se răcească puţin şi se adaugă oul şi o parte a caşcavalului ras. Se fierb macaroanele în apă cu sare, aşa cum scrie pe pachet. Se strecoară şi se amestecă cu untul topit.

Se prepară sosul. Într-o oală cu fundul gros, se pune untul la topit, se adaugă făina, apoi laptele şi se amestecă repede cu telul să nu se ardă. Se lasă la fiert, amestecând continuu până se obţine un sos consistent. Se trage oala de pe foc şi când se mai răceşte se adaugă ouăle bătute uşor, amestecând bine, sare, piper şi praf de nucşoară, după gust.

Se unge o tavă cu unt, se pune un strat de macaroane fierte, se presară caşcaval ras, se continuă cu un strat de carne tocată şi se termină cu un strat de macaroane. Se toarnă sosul bechamel şi se pune tava cu budincă de macaroane cu carne la cuptor pentru 45-50 de minute, până se rumeneşte deasupra.

Budinca de morcovi

Budinca de legume

Budinca de gris cu branza

sursa foto: Fotolia

Loading...
Evaluează articolul