Budincă de mazăre cu şuncă şi caşcaval

budinca de mazare  cu sunca si cascaval jpeg

La fel ca toate leguminoasele, mazărea este o bună sursă de proteine (conţinând în medie trei-cinci ori mai mult decât cele mai multe legume proaspete). Bucură-te de ea în această budincă de mazăre cu şuncă şi caşcaval.

Budincă de mazăre cu şuncă şi caşcaval - Ingrediente

500 g boabe de mazăre proaspătă 200 g caşcaval ras 4 ouă 1 lingură zahăr sare

100 g unt

3 linguri făină

500 ml lapte dulce

150 ml smântână

pesmet pentru tapetat forma

2 ouă fierte tari

100 g şuncă feliată

1 morcov fiert

50 g caşcaval feliat

Budincă de mazăre cu şuncă şi caşcaval - Preparare

Fierbi mazărea în apă cu puţină sare şi o lingură de zahăr, apoi scurgi apa şi pasezi sau mixezi boabele de mazăre. Separat, topeşti untul la foc mic, pui făina, amesteci să se omogenizeze, apoi adaugi laptele treptat, amestecând continuu până capătă consistenţa unui sos. La sfârşit, adaugi smântâna şi amesteci bine. Amesteci crema de mazăre cu gălbenuşurile, caşcavalul ras, sosul bechamel, iar la sfârşit adaugi uşor albuşurile bătute spumă tare cu puţină sare. Torni compoziţia ­într-o formă rotundă de jena unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute, la foc potrivit. O răstorni pe un platou şi o decorezi cu fâşii de şuncă şi de caşcaval tăiate subţiri, adaugi felii de ouă fierte tari, morcov fiert şi serveşti imediat budinca de mazăre cu şuncă şi caşcaval.