Budincă de mazăre şi brânză

budinca mazare branza jpeg

Combinaţie de legume cu mazăre la cuptor, într-o budincă foarte apetisantă s-ar putea să ţi se pară foarte reuşită!

Ingrediente

300 g boabe de mazăre ½ linguriţă de zahăr 3 cartofi mari 1 ardei gras roşu 150 g telemea de oi (sau de capră) 4 ouă 4 linguri smântână groasă 50 g unt nucşoară rasă sare piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare, se scurg, se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoare. Se fierbe mazărea în apă cu puţină sare, ½ linguriţă de zahăr şi se scurge de zeamă. Ardeiul se taie cubuleţe şi se adaugă peste cartofi împreună cu mazărea.Se adaugă peste legume smântâna, ouăle bătute bine, brânza rasă, nucşoară rasă, sare şi piper, după gust. Se pune compoziţia într-o formă termorezistentă unsă şi tapetată, se aşază deasupra bucăţele de unt, apoi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 40-50 de minute. Se serveşte caldă sau rece.