E vremea zmeurei. Dulce-acrişoară este potrivită în orice fel de combinaţie. Ideea noastră de azi: budincă de orez cu piure de zmeură.

Dificultate mică
Preparare 35'
Pentru 2 porţii

Ingrediente

200 g orez
400 g zmeură
600 ml lapte
3-4 linguri de zahăr
1 pliculeţ de zahăr vanilat

Mod de preparare

Pui laptele la fiert, la foc mic. Când dă în clocot, adaugi orezul, pe care l‑ai spălat bine în prealabil. Amesteci, din când în când, ca să nu se lipească. Când este aproape gata, adaugi zahărul tos şi pe cel vanilat şi mai fierbi 4-5 minute. Iei de pe foc oala şi laşi să se răcească.

Într-un bol separat, pasezi bine zmeura cu blenderul. Pui budinca de orez într-un bol, apoi adaugi, deasupra, piureul de zmeură.

Loading...